Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
gondolkodnijo

A kedvenc könyvem- Az Üvegtrón

Valaki · 10 hónapja
Tudom, azt mondtam nem valószínű, hogy egy napon többször írok ide, de nem bírok magammal.

Az Üvegtrón egy kiváló könyvsorozat 1. Kötete.
Írta: Sarah J. Maas. Meleg szívvel ajánlom a könyveit. Egy kivételes írónőről van szó ;).

Sarah nagyot alkotott az Üvegtrón kiadásakor. Van ebben szenvedély, szerelem, harc, és még humor is akad bőven benne. Az írónő felfesette a belső küzdelmet és fájdalmat önmagunkkal szemben. Szerethetővé, vagy esetleg utálhatóvá tette a szereplőket. Nehezen akadt olyan ember benne aki köztes állapotban lenne, talán azok akiket nem ismerünk meg annyira a könyv során. Fordulatos, fantasztikus, misztikus. Így tudnám jellemezni.

Vigyázat spoiler veszély!!!!
Főszereplőnket Cealena Sardothient, Adarlan leghírhettebb orgyilkosát egy eset után elkapják, és a Távolvégi sóbányákba száműzik rabszolgának. Miután egy egész évet túlélt, elment hozzá Adarlan hercege, hogy elvigye őt az Üvegkastélyba, hogy a bajnoka legyen, és a herceg védence legyen. Hogy mi is ez a "bajnokság"? Egy olyan próbák sorozatából álló mérkőzés, ahol végül csak egy ember marad. A többiek vagy meghalnak, vagy visszakerülnek oda, ahonnan előkaparták őket. Aki a legutolsó lesz, az a király orgyilkosa lesz. Ő végzi majd a piszkos munkát. De egy ilyen párbaly mit ér titkok nélkül... Vajon ki volt Celaena mielőtt Arobynn rátalált?
Celaena kalandos utazását követhetjük végig a próbák során. Vajon túléli? Vagy meghal? Esetleg megnyeri? Ha kíváncsiak vagytok rá olvassátok el a könyvet ;)

A sorozatnak van egy előzménye az Orgyilkos pengéje és további 4 része amiből a negyedik most jött ki nem rég: Éjkorona, A tűz örököse, Az árnyékok úrnője és a Viharok birodalma. Sajnos azt még nem olvastam, de remélem majd valahogy be tudom szerezni olcsón ;)
Sarahban én egyik könyv alatt sem csalódtam. Talán a tűz örökösének az eleje kicsit vontatott lett, de beindultak egyhamar az események...
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Valaki
Helló. Ebben a blogban a saját életemből szerzett tapasztalataimat, könyvajánlókat és véleményeket láthattok majd. Szívesen elolvasok általatok küldött könyveket, dolgokat a nagyvilágról, és elmondom mit gondolok róla. Ez részben azért született meg, hogy név nélkül kitölthessem azt az űrt ami bennem van, mivel nem nagyon tudok társalogni másokkal.