Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
gondolkodnijo

A véleménykifejtés

Valaki · 10 hónapja
Nos igen. Én aki folyton véleményeket mond, most azt elemzem ki, hogy a véleménykifejtés jó-e.

Bizonyos mértékben a véleménykifejtés jó, és hasznos kritika, így jó az is, ha van véleményünk és ki is mondjuk. De, ha az a kritika sértő, és durva az nem jó. Azzal megbántjuk a körülöttünk levőket. 

Véleményt valakiről akkor mondhatunk, ha tisztában vagyunk az ő valódi személyiségével, és tisztában vagyunk vele, hogy ő, amit csinál, milyen szándékból teszi. Ha valakit leribancozunk azért, mert rövidnadrágban ment egyszer mondjuk suliba, miközben mi meg kidobjuk a mellünket nap, mint nap, az nem jogos kritika. Ha mi soha nem hordunk rövidgatyát, vagy mélyen kivágott cuccokat, akkor talán jogosan mondjuk rá, hogy ribanc, ha rászolgált. De ha egy tök normális lányról van szó, aki nem is játsza az agyát, akkor a leribancozás nem jogos. Remélem így érthető.

Az építő kritika még fontos is, ha akinek mondjuk az nem úgy veszi, hogy sértegeted. Ezért fontos, hogy annak mondj véleményt akiről tudod, hogy bírja az ilyet, és tudod pontosan milyen a személyisége. Youtube videóknál szoktam olvasgatni, hogy milyen kommentek vannak, és vagy tipikus istenítőek vagy tipikus fikázóak. Értem azt, hogy: te vagy a világ legjobb vidise, vagy, hogy:ronda vagy. Szar vagy és még több ilyen jellegtelen komment. Vagy még a tipikus első vagyok komment. Nem ismerik a videóst, nem tudják mennyire játsza meg magát, nem tudják milyen a személyisége. Így nem lehet véleményt mondani. Ha te is ezt csinálod akkor gondold végig, hogy ennek mi értelme van.

Nos ez a véleményem a véleménykifejtésről ;) ti mit gondoltok erről?
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Aigisz · 10 hónapja
Pontosan! Lényegében ő lett kevesebb ettől. Ezért nem értem ezt a viselkedést.
Valaki · 10 hónapja
Ha valak elengedi a füle mellett amit hall, nem csak aki a kritikát megfogalmazta, gondolkozott feleslegesen, hanem akinek a kritikát fogadnia kellett volna az nem lett jobb semmivel
Valaki · 10 hónapja
Ez is igaz ☺
Aigisz · 10 hónapja
Én azt gondolom, akkor érdemes kritikát megfogalmazni, ha lesz valami következménye. Ha az illetőt nem érdekli a mondanivalónk, nem érdemes foglalkozni vele. Többször belefutottam már olyanba, hogy valaki jött egy jól felépített, építő kritikával, de az adott dolog készítője felkapta a vizet, mondván, hogy amit ő csinált, az tökéletes, úgy jó, ahogy van. 
Az ilyenekre nem érdemes időt szakítani.
Valaki
Helló. Ebben a blogban a saját életemből szerzett tapasztalataimat, könyvajánlókat és véleményeket láthattok majd. Szívesen elolvasok általatok küldött könyveket, dolgokat a nagyvilágról, és elmondom mit gondolok róla. Ez részben azért született meg, hogy név nélkül kitölthessem azt az űrt ami bennem van, mivel nem nagyon tudok társalogni másokkal.