Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
gondolkodnijo

Az időutazás és a teleportálás-hogy működik és lehetséges-e?

Valaki · 10 hónapja
Sziasztok. Most egy kicsit elszakadok a földtől, és belevetem magam az elmém világába. Ez az én véleményem lesz erről a két filmtémáról, nem a tudósok által vélt dolgok lesznek ide leírva!

Nos először a kicsit talán lehetségesebbről, a teleportálásról beszélnék. A teleportálás egy test térben való átvitele (ez nagyobb távokra vonatkozik) néhány századmásodperc alatt.
Hogy is működik? Ez a molekulák A pontból B-be való átvitelén alapszik. Valami segítségével a testtet átszállítják a teren. Viszont ez nem veszélytelen. Ilyenkor a molekulák szétbontódnak, így megeshet, hogy egy ilyen átvitelkor a test nem úgy épül fel, ahogy volt. Ezért ezt ne is próbáljátok ki otthon élőlényen. ???? Hacsak nem vagytok pszichopaták/zsenik. Ez azért lehetséges szerintem, mert ismerek egy zsenit, aki talán nem éltanuló, de képes összerakni egy működő képes hangfalat néhány kábelből, és egy kartondobozból, nos, neki egyszer sikerült a szemem láttára átvinni egy papírfecnit A pontból B-be nagyjából egy század másodperc alatt. Csak nagyobb dologgal nem sikerült, hanem tönkrement a cucc ????. Na ennyit is a teleportálásról. Térjünk át a valószínűtlenebbre, az időutazásra.
Hogy is működik? Ez a molekulák nem csak térben, hanem időben való utaztatása. Mivel a téridőkontinum még számunkra szinte teljesen ismeretlen, ezért is tartom lehetetlenségnek az időutazást. De ebben van nagy veszély is. Mégpedig, hogy egy-egy kisebb dolog megváltoztatása a múltban is olyan katasztrófához vezethet, hogy el se tudjuk képzelni. Nemhogy akkor egy nagyobb esemény megváltoztatása! De nem csak ez. Valószínűleg, ha érintkezünk bármilyen módon a múltbeli énünkkel, az is katasztrófához vezethetne. A jövő talán egy kicsit biztonságosabb terep, de nem sokkal. Én ebben kevésbé hiszek. 

Lehet, hogy ez alapján tök hülyének néztek, de én nem követem a tudományt, hanem a saját tudásomat egybevetve hozok létre feltevéseket. Ha érdekelnek az ilyen dolgok én vagyok a te embered, mert én is imádom az ilyeneket ☺
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Aigisz · 10 hónapja
Akkor is kíváncsi vagyok rá. 
De ha a jövő előre meg is van írva, a jelen még nem jutott el odáig. Akkor is végig kell játszanunk, hogy megtörténtté tegyük. Szerintem legalábbis.
Valaki · 10 hónapja
Hmm... Igazad van. Majd talán valamikor újragondolom. Viszont a jövő hittől függ. Van aki úgy gondolja a jövő meg van írva. Viszont a másik időszálakra még nem gondoltam. Amúgy a teleportálást úgy képzeld, hogy csak néhány centit sikerült arrébb vinni. De azt villámgyorsan☺
Aigisz · 10 hónapja
Én is szívesen megnézném a papírfecni teleportálását! 
És ami az időutazást illeti, a jövőbe nem lehet menni, mert az még nem történt meg. Ha pedig egy másik időszál jövőjére mennénk az pedig olyan mértékben más mint a miénk, hogy lehetetlen bekalkulálni. 
És ha mégis a saját a jövőnkbe mennénk, az folyamatosan változik, megint csak lehetetlen.

De amúltba annyira elmennék! Más lányok ferraris pasit szeretnének, én időgépeset!

Amint lehetséges lesz az időutazás elköltözök a '80-as évekbe, pillangó-hatás ide, vagy oda...
Valaki
Helló. Ebben a blogban a saját életemből szerzett tapasztalataimat, könyvajánlókat és véleményeket láthattok majd. Szívesen elolvasok általatok küldött könyveket, dolgokat a nagyvilágról, és elmondom mit gondolok róla. Ez részben azért született meg, hogy név nélkül kitölthessem azt az űrt ami bennem van, mivel nem nagyon tudok társalogni másokkal.